La Casa de Cultura de Xàtiva acull l’exposició ‘Del tebeo al còmic’, una mostra que es podrà vore fins al 12 de juny i que compta amb més d’un centenar de dibuixos originals i obra gràfica de més de 80 autors diferents, entre els quals destaquen artistes com Paco Roca, Laura Pérez, Manuel Vázquez, Enrique Corominas, Nico van Dam, Rikako Kugayama, Jesús Merino, Régis Loisel, James Jean, Ken Lashley, Cristina Durán, Enrique Pertegás, Josep Maria Miralles, Karpa i José Sanchis entre altres. A més a més, també es poden visualitzar unes 50 revistes (còmics d’època, revistes, fanzines, etc.) que completaran i il·lustraran part de l’exposició, incloent rars exemplars de les publicacions de Carceller dels anys 30 com ara La Traca o La Chala.
Està dividida en huit parts diferenciades, que expliquen de forma cronològica l’evolució d’aquest art. S’inicia amb els antecedents (del segle XVIII a l’inici del segle XX) i es finalitza amb els treballs del segle XXI, passant per altres apartats com ara els nous formats de la dècada dels 90 als 2000, el boom del còmic adult i de les revistes de còmic i un repàs a tot el segle XX amb les primeres publicacions, l’obra de Carceller, l’edat daurada del còmic a Espanya o l’èxode del col·lectiu de dibuixants.
A més a més, a la sala entresòl es projectarà el documental «Héroes del Tebeo Valenciano», dirigit pel propi Quico Díaz i produït per Estrela Audiovisual, estrenat en 2015 i en el qual es compten vivències i anècdotes que ajudaran a conèixer la importància del tebeo valencià amb testimonis dels seus protagonistes. En ell apareixen figures com ara «El guerrero del antifaz», «Roberto Alcázar y Pedrín», «Marco Antonio» o «La patrulla X», junt a molts altres personatges i publicacions que formen part de la cultura popular de milions de persones.