Vint joves de la comarca participen en el IV Voluntariat Mediambiental al Centre d’Educatiu Mediambiental (CEM) ‘El Captivador’ de La Nucia

 El passat dissabte 29 d’octubre un grup de joves valldalbaidins i valldalbaidines eixien des d’Ontinyent cap a la Nucia (Alacant) per a gaudir d’una nova edició del voluntariat mediambiental organitzat per l’àrea de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

El IV Voluntariat Mediambiental es va desenvolupar al Centre Educatiu Mediambiental (CEM) El Captivador de La Nucia, amb aforament complet de places oferides.

Allí, els i les participants van dormir a l’alberg del mateix centre i van participar en un bon grapat d’activitats organitzades des del CEM. L’activitat principal del cap de setmana de voluntariat va ser la batuda de brossa per la Ruta de l’aigua, una activitat coneguda com a plogging. Aquesta activitat que combina la neteja dels entorns naturals, al mateix temps que es duu a terme una ruta de senderisme, va donar com a resultat la recollida de 16 sacs grans de brossa. Una acció molt important, no solament per a la preservació dels espais naturals, sinó també per a un millor desenvolupament de les espècies autòctones animals i vegetals.

Els i les joves van poder gaudir, a més, d’altres propostes lúdiques i d’oci, com per exemple la gimcana d’orientació al Garrofer Brell, on havien d’orientar-se a través dels punts cardinals, superant proves amagades que aconseguien resolent els enigmes proposats.

A la nit van poder observar el cel i els seus misteris, i també passar-ho d’allò més bé en una vetlada de Halloween amb un passatge del terror i una discomòbil, oferida per l’ajuntament de la localitat.

El diumenge 30 el grup valldalbaidí va visitar un parc multiaventures amb ponts tibetans, tirolines, xarxes, etc., on totes i tots van riure i gaudir molt.

En acabar, i per tancar un cap de setmana inoblidable, van dinar pizzes i de nou es van dirigir cap a Ontinyent amb l’autobús.