Rècord de participació: més de 800 inscripcions en el Repte AITEX 2024

El Centre de Recerca i Innovació AITEX acaba de tancar les inscripcions de participació en el Repte AITEX 2024, una iniciativa destinada a estimular la innovació i l’interés pels sectors tèxtil i cosmètic entre els estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de tota la Comunitat Valenciana.
Enguany, s’ha aconseguit un rècord de participació, amb un total de 822 inscripcions, la qual cosa reflecteix que els estudiants tenen un interés creixent en l’àmbit de la innovació tèxtil i cosmètica.
Des del seu llançament, el Repte AITEX ha experimentat un increment sostingut en el nombre de participants, passant de 167 inscripcions en 2019 a 506 en 2023. Enguany, el salt qualitatiu i quantitatiu és especialment significatiu, amb un 62% més d’inscripcions, és a dir, duplicant pràcticament la xifra de l’any anterior i expandint el seu abast al llarg de tota la Comunitat Valenciana.
Els estudiants inscrits en aquesta edició provenen de localitats de tota la Comunitat Valenciana, com Alcoi, Aldaia, Alacant, Banyeres, Benilloba, Benidorm, Bocairent, Borriana, el Campello, Canals, Castelló de Rugat, Cocentaina, Crevillent, Gandia, Xàbia, La Pobla del Duc, Manises, Monòver, Ontinyent, Petrer, Oriola, Paterna, Quart de Poblet, Sant Antoni de Benaixeve, Sogorb, València i Villena. Aquesta diversitat geogràfica demostra l’interés i la rellevància que aquesta acció ha tingut més enllà de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, consolidant-se com una referència en la promoció de la innovació i el desenvolupament tecnològic entre els joves.

EN QUÈ CONSISTEIX EL REPTE AITEX
L’objectiu d’aquest concurs és premiar les millors idees innovadores, relacionades amb el repte proposat per AITEX, enfocades al desenvolupament de nous productes, processos, serveis o noves funcionalitats que contribuesquen activament al sector tèxtil o cosmètica. L’edició de 2024 es basa en la nova Directiva Europea per a la recollida de residus tèxtils que entrarà en vigor en 2025. Es plantejava el següent: quin producte innovador desenvoluparies amb totes aquestes deixalles?
Es podien inscriure en aquest concurs tots els estudiants d’ESO de la Comunitat Valenciana i matriculats en el curs 2023-2024. La final del Repte AITEX 2024 es durà a terme al juny en la nova seu de AITEX i es premiarà les propostes més innovadores amb grans premis, tant per als alumnes com per als centres formatius: ordinadors, tauletes i mòbils d’última generació.
FOMENT DEL SECTOR TÈXTIL ENTRE ESTUDIANTS
Entre els pilars estratègics essencials per a AITEX, es destaca la vitalització del territori i de la societat en conjunt. El centre tecnològic aposta per potenciar la visibilitat del sector entre nens i nenes, amb el propòsit de transmetre la rellevància dels actuals valors d’unes indústries cada vegada més orientada cap a la sostenibilitat.
El Repte AITEX ofereix als estudiants l’oportunitat d’explorar el seu potencial creatiu i solucionar desafiaments reals dels sectors tèxtils i cosmètica a través de la innovació i la tecnologia. Mitjançant aquesta iniciativa, AITEX reafirma el seu compromís amb el foment de l’educació, la recerca i el desenvolupament tecnològic, pilars fonamentals per a l’avanç i la competitivitat empresarial.