Muro ret homenatge als seus veïns morts als camps de concentració nazis

En un acte molt emocionant i emotiu, l’Ajuntament de Muro va rendir homenatge a Antonio Carbonell Nicolau, Vicente Tomás Mogino i Joaquín Calatayud Bas, tots tres veïns de Muro i que entre els anys 1941 i 42 van ser víctimes de la barbàrie del règim nazi.

Amb presència dels familiars dels represaliats, es van descobrir rèpliques de les ” Pedres de la memòria “, taulells nominals realitzats per a aquest acte i amb els quals es pretén recordar als tres murers assassinats a Mauthausen-Gusen, a més d’enviar un missatge clar de pau i tolerància.

Les diferents autoritats representades, tant de l’Ajuntament de Muro com per part de l’emissari de l’Amical Mauthausen, van pronunciar unes paraules d’alé i d’ànims a les famílies de les víctimes.

Una vegada finalitzat aquest primer acte, el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica va presentar al Saló de Plens de l’Ajuntament de Muro el seu projecte didàctic ” No Oblidem “, un treball multidisciplinar que pretén apropar -sobretot als més joves- la memòria de la República, la Guerra Civil i la posterior repressió.

Aquesta xarrada va anar acompanyada d’una exposició de 23 panells, i romandrà exposada al Centre Cultural fins el 5 de noviembre per poder ser visitada per les veïnes i veïns de Muro.

” L’Ajuntament de Muro amb aquest tipus d’actes vol enviar un clar missatge de respecte i tolerància, perquè aquests fets no es puguen repetir mai més, a més de comprometre’s per la convivència, la pau i la no discriminació de les diverses persones que habitem el nostre planeta “, comentava Kike Pascual, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro.