La Vall d’Albaida torna de manera presencial a FITUR 2023 per “apassionar” i oferir una alternativa de turisme mediterrani d’interior

 La Vall d’Albaida torna un any més, i de manera presencial, a la fira de referència del turisme internacional FITUR, formant part de les grans instal·lacions de la Comunitat Valenciana. FITUR 2023 se celebra del  18 al 22 de gener de 2023 en el recinte d’Ifema en Madrid.

Fitur CV 2023 compta amb 2050 metres quadrats en el stand principal ubicat en el pavelló 7. La Vall d’Albaida està present a l’illa de València Turisme de la Diputació de València, junt amb altres illes dedicades a les províncies de Castelló i Alacant Un stand més obert, immersiu i sense limitacions d’aforament.

El departament de Turisme de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida es presenta amb una proposta molt potent. Primer amb la presentació del nou vídeo promocional i turístic  “Apassiona’t a la Vall d’Albaida”, que tan bona rebuda va tenir a les xarxes socials. Aquesta presentació tindrà lloc hui a les 18:30 h a la sala de presentacions.

A més, demà dijous 19 a les 10 del matí, el departament de Turisme de la Vall d’Albaida tindrà l’honor de rebre el premi SICTED com a Destí Turístic de Qualitat, al qual té adherits 23 serveis turístics que han obtingut la qualitat a la nostra comarca.

“La proposta turística de la Vall d’Albaida es presenta com una clara alternativa al tradicional model de sol i platja, amb experiències de turisme actiu i sostenible en l’entorn natural, com el cicloturisme, així com de la gran oferta cultural de la qual gaudim a la nostra comarca”, destaca el conseller de Turisme de la Mancomunitat, Antonio Esquinas.

I no sols això, el departament de Turisme de la Mancomunitat acompanyarà a cadascuna de les presentacions i propostes dels municipis de la Vall d’Albaida que es presentaran a aquesta edició de FITUR, ja que la marca Vall d’Albaida està obtenint una gran qualitat i reconeixement gràcies a l’esforç conjunt de totes i tots els implicats. Aquestes poblacions són Bocairent, Ontinyent, amb la presentació del Museu del tèxtil de la Comunitat Valenciana, i Albaida, amb el recent reconeixement del Toc Manual de Campanes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Toni Gaspar, president de la Diputació de València visitarà hui dimecres l’stand de la Vall d’Albaida, i demà serà Ximo Puig, president de la Generalitat qui faça una visita a l’espai de la nostra comarca.

La Vall d’Albaida ocupa un lloc molt important dintre l’espai de la Comunitat Valenciana, oferint l’alternativa del turisme d’interior mediterrani per oferir unes experiències úniques i amb la qualitat avalada pels reconeixements SICTED, les renovades Q de Qualitat, així com per la recent aprovació i subvenció obtinguda per al desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística.

Per tal de dur a terme la posada en marxa del Pla de Sostenibilitat Turística, les tècniques del departament de Turisme es reuniran durant aquests dies amb vint-i-una empreses turístiques relacionades amb les línies d’actuació del Pla (Transició Verda i Sostenible, Millora de l’Eficiència Energètica, Transició Digital i Competitivitat). Entre elles podem trobar empreses dedicades al cicloturisme, com per exemple Funbici-cicloturismo CV o LOVE CYCLING Tours Agencia, però també amb altres relacionades amb la digitalització, com Dielmo 3D.

El nou vídeo promocional “Apassiona’t a la Vall d’Albaida”, que es presentarà aquesta vesprada a FITUR, es pot veure a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/jSQFeBSh61Y