Premi a la innovació educativa per la plataforma web ‘My Class Game’ de Juan Torres

Dins de l’esdeveniment de referència tecnològica per als professionals de l’activitat docent, SIMO Educació, tenen lloc els XI Premis a la Innovació Educativa i Experiències Docents Innovadores SIMO EDUCACIÓ 2023. En el marc d’aquest certamen, la plataforma web creada pel professor Juan Torres Mancheño, My Class Game, ha estat premiada dins de la categoria ‘Millor recurs digital de creació pròpia’, per la qual cosa formarà part de les 14 experiències docents innovadores, guanyadores que es divulgaran en aquesta fira, el pròxim 15 de novembre, a Madrid.

Per a l’ontinyentí, que aquesta cita de referència “reconega l’esforç del projecte amb aquest premi, és un somni fet realitat”.

My Class Game és el nom d’una plataforma web l’objectiu principal de la qual és ajudar al fet que qualsevol docent s’animi a utilitzar metodologies com a Aprenentatge Basat en Projectes, Aprenentatge Cooperatiu i Metodologia Agile, utilitzant estratègies de Ludificació per a pegar i motivar a l’alumnat. Bàsicament, la nostra idea és la de crear una eina en la qual s’incloguin una gran varietat de mecàniques i components dels jocs, que aconsegueixin fer que el nostre alumnat s’enganxi a les nostres classes i al mateix temps aprenguin divertint-se.

Juan Torres Mancheño és Enginyer de Telecomunicació i professor tècnic d’FP de l’especialitat de Sistemes i Aplicacions Informàtiques. Actualment, exerceix la seva professió en l’IES l’Estació d’Ontinyent.

“En 2016, cansat dels mals resultats i de la poca motivació dels meus alumnes, vaig començar a buscar a través de les xarxes mètodes o eines que em van ajudar a canviar aquesta situació, però no existia una eina que conjuminés tots els recursos que necessitava, així que en 2018 vaig desenvolupar la meva pròpia, My Class Game. Va néixer amb la filosofia de codi obert i programari lliure, amb la cooperació de docents que ja estan utilitzant aquests mètodes en el seu dia a dia. Concretament, ja hi ha 2.000 persones que es connecten diàriament a aquesta plataforma web”.