La Diputació de València potencia el turisme d’interior amb experiències com a viatges en globus i visites a cellers

Divendres 22 de març de 2024. La Diputació de València s’ha proposat com una de les seues prioritats impulsar el turisme a l’interior de la província. Dins de les diferents iniciatives desenvolupades per l’àrea de Turisme de la corporació provincial per a complir amb aquest objectiu, destaca la de donar a conéixer experiències noves i úniques que es troben en el nostre territori, i que fins ara són desconegudes fins i tot per a molts ciutadans de València. Per a això s’ha posat en marxa el ‘Catàleg d’experiències turístiques’, una publicació de València Turisme (la marca de la Diputació) que reuneix prop d’un centenar d’experiències turístiques de municipis en risc de despoblació a la província.

Una d’aquestes activitats que, sens dubte, resulta inoblidable per a tots aquells que la proven és el vol amb globus pel parc natural de la Serra de Mariola, que s’inicia des del municipi de Bocairent i sobrevola també les vinyes de Terres dels Alforins. Aquest divendres la vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, i el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, han volgut viure de primera mà el que se sent en pujar-se’n a un globus i poder veure des de dalt un entorn natural de gran bellesa com és el de la Serra de Mariola.

“La veritat és que es tracta d’una experiència única que recomane a tothom. Moltes vegades no ens adonem del meravellós que és l’interior de la nostra província i per això és important fomentar aquest tipus d’activitats que demostren tot el potencial que ens ofereixen els nostres municipis i comarques d’aquesta part de València”, ha manifestat la vicepresidenta Natàlia Enguix.

Per part seua, Pedro Cuesta, després de subratllar l’especial que ha sigut la sensació de volar en globus, ha reafirmat “el compromís de la Diputació amb el turisme en zones despoblades i d’interior, i una de les millors maneres d’impulsar-ho i valorar és donar a conéixer experiències concretes i atractives com aquesta”.

Enoturisme en Terres dels Alforins

Una altra de les joies turístiques que es troba en la zona de les comarques centrals de la província de València és l’enoturisme a les Terres dels Alforins. Un total de 16 cellers situades en els termes de Fontanars dels Alforins, La Font de la Figuera i Moixent ofereixen als visitants l’oportunitat de descobrir aquests encantadors llocs centenaris situats entre vinyes.

Es tracta d’una altra activitat inclosa en el catàleg d’experiències de la Diputació, i per això Natàlia Enguix i Pedro Cuesta han aprofitat la seua visita a la zona per a conéixer tres d’aquests cellers i reunir-se amb els bodeguers de Terres dels Alforins. En concret, han acudit a la celler Els Frares (Fontanars dels Alforins), Celler el Roure (Moixent) i la Cooperativa de la Vinya (La Font de la Figuera).

Programes ‘Impulsem Turisme’ i ‘Fem Poble’

A més de la posada en marxa del ‘Catàleg d’experiències turístiques’, l’àrea de Turisme de la Diputació de València que encapçala Pedro Cuesta té en vigor pla com ‘Fem Poble’ o ‘Impulsem Turisme’, que inclouen línies d’ajudes dirigides principalment a municipis d’interior i en risc de despoblació.

Precisament el passat 20 de març es va obrir el termini de sol·licitud de les subvencions del programa ‘Impulsem Turisme’ per a 2024, que ascendeixen a 1,9 milions d’euros. El pla destina les ajudes a poblacions sense la condició de municipi turístic; entitats locals menors; municipis de menys de 30.000 habitants; i mancomunitats.