LA COPA CAIXA POPULAR DE RASPALL ARRANCA A CASTELLÓ DE RUGAT

El trinquet municipal de Castelló de Rugat acollirà la primera partida del campionat entre Montaner i Lorja contra Marrahí i Canari, en una temporada important per al trinquet del poble el qual celebra el seu 40 aniversari.

Ja està configurada la pròxima Copa Caixa Popular, l’altra gran competició per equips de la pilota d’elit juntament amb la Lliga. Per al campionat de raspall serà la seua edició número VIII i la XV pel que fa a la disciplina d’escala i corda.

En cada campionat s’han confeccionat huit equips, que representaran a altres tants municipis de les tres províncies. Com és norma en esta competició, i a diferència de la Lliga, la configuració ha estat feta per parelles.

En cada modalitat, les huit parelles han estat distribuïdes en dos grups, A i B, per a la disputa de la primera fase que constarà de dotze partides, tres per cada equip. En acabar esta ronda, el quart classificat de cada grup serà eliminat i els tres equips restants accediran a la segona fase.

En la segona fase, els equips començaran de zero en la seua puntuació i es tornaran a distribuir en dos grups de la següent manera: l’equip amb més puntuació en la ronda inicial competirà en el Grup A i el primer classificat de l’altre grup passarà al B. Pel que fa als segons classificats, el de major puntuació jugarà en el Grup B i l’altre en el Grup A. I amb els tercers classificats, el que més punts obtinga accedirà al Grup A i l’altre passarà al Grup B.

En cada grup, els tres equips s’enfrontaran entre si dues vegades, de manera que es disputaran un total de dotze partides. En acabar la fase, els dos conjunts de cada grup amb major puntuació accediran a les semifinals, que seran a partida única i estaran configurades amb el líder del Grup A contra el segon del Grup B i el líder del Grup B contra el segon del Grup A. Posteriorment, les dues parelles supervivents s’enfrontaran en la final, també a partida única.

La VIII Copa Caixa Popular de raspall començarà el dimecres de la setmana que ve, dia 7 de setembre a la localitat de Castelló de Rugat. En la XV Copa Caixa Popular d’escala i corda, el tret d’eixida tindrà lloc el diumenge 11 de setembre al trinquet de Murla.

La segona fase també té ja designades les dates i els trinquets, però es farà pública quan se sàpiga quins són els equips classificats.

En la VIII Copa Caixa Popular de raspall la configuració dels grups i els equips és la següent:

Grup A:

CASTELLÓ DE RUGAT: Montaner i Lorja
XERACO: Marrahí i Canari
LA LLOSA DE RANES: Ian i Brisca
ONTINYENT: Iván i Néstor

Grup B:

CASTELLÓ: Vicent i Murcianet
BARXETA: Moltó i Raúl
OLIVA: Salelles II i Seve
EL GENOVÉS: Badenes i Tonet IV

En la XV Copa Caixa Popular de la modalitat d’escala i corda, la configuració dels grups i els equips és la següent:

Grup A:

BENIDORM:
 Soro III i Nacho
LA POBLA DE VALLBONA: Puchol II i Conillet
VILA-REAL: José Salvador i Javi
MONTSERRAT: Marc i Santi

Grup B:

ALMUSSAFES: De la Vega i Tomàs II
MURLA: Giner i Jesús
DÉNIA: Fancés i Félix
PEDREGUER-masymas: Pere Roc II i Pere