I·luminació blava en el Dia Mundial de l’Autisme

L’Ajuntament d’Ontinyent se sumarà en la nit d’aquest dimarts 2 d’abril als actes de commemoració del Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el Pont de Santa Maria, emprant l’enllumenat ornamental de què es va dotar el pont i que ja ha servit per a commemorar altres dates. La ciutat se sumarà també a la commemoració del Dia Mundial de l’Autisme amb la col·locació d’una pancarta a la Plaça Major, que romandrà exposada fins al pròxim 9 d’abril. Ambdues coses, la pancarta i l’enllumenat, es duen a terme a petició de l’associació local Inclou-TEA, de suport a persones amb trastorns d’espectre autista.

Des d’Inclou-TEA s’ha explicat que amb el lema d’enguany, ‘Autisme prop de tu’, es busca generar un canvi d’actitud en la ciutadania que desemboque en comprensió, tolerància i respecte cap a les persones en l’espectre de l’autisme i les seues famílies. Segons exposen, bona part de la societat espanyola desconeix el que és l’autisme, la seua variabilitat i especificitat. Igualment, els mites i falses creences que encara persisteixen sobre la condició repercuteixen de manera negativa en la qualitat de vida de les persones autistes i les seues famílies. Finalment, exposen que l’autisme no porta associat cap tret físic diferenciador, per la qual cosa pot ser que tinguem a algú dins de l’espectre a prop i no ho sapiem.

Per tot això, el moviment associatiu de l’autisme reclama en aquesta data un major coneixement social sobre l’autisme i sobre les necessitats específiques de cada persona que el presenta, per a contribuir entre totes i tots a millorar la seua qualitat de vida i promoure així la seua participació en els diferents contextos socials en igualtat de condicions.