Fontanars ja es prepara per a la gran festa del vi dels Alforins

Fontanars dels Alforins ja està preparat per a acollir, dissabte 4 de maig, un dels esdeveniments més esperats del vi valencià. I és que la Mostra de Terres dels Alforins que compleix 11 edicions i ho fa amb la mateixa passió pel paisatge de vins que dibuixen les poblacions de Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Moixent, des que nasquera l’associació a finals de la primera dècada del segle XXI.


Si l’any passat els carrers de la Font de la Figuera van acollir més de 10.000 brindis, enguany el certamen itinerant entre les tres poblacions arriba fins a Fontanars dels Alforins per a celebrar una edició molt especial. Són moltes les novetats que des de Terres dels Alforins estrenaran en aquesta nova cita.

L’associació ha ‘crescut’ amb la incorporació del Poblet, amb el que són ja 16 els cellers que la conformen: Pago Casa Gran, La Comarcal, Dominios de MGP (Proyecto Origen), Vinya Alforí, Clos de Lôm, Celler del Roure, Rafael Cambra, Los Frailes, Enguera, Sant Pere, La Viña, Arráez, Los Pinos, Daniel Belda, Clos Cor Ví i la citada El Poblet.


A elles se suma una notable oferta gastronòmica del territori amb carnisseries, forns, formatges, almàsseres, arròs al forn i gaspatxos.
Com és tradició, la música acompanyarà a aquestes belles terres d’interior i la seua gastronomia, tradició i cultura en una jornada festiva i inoblidable. El grup local ‘Malvasía’, amenitzarà el matí mentre que ‘Lulú y los Tigretones’, un clàssic en Terres dels Alforins, ho farà a la vesprada.


El format de l’esdeveniment continua sent el mateix d’altres edicions en horari d’11.00 a 19.30 hores i amb preus populars. L’entrada costa 10 euros, amb 5 degustacions i una copa serigrafiada i es podrà adquirir en les taquilles de l’esdeveniment o de manera anticipada a través del canal en línia:
Tiquets En línia: https://5bseleccion.es/categoria-producto/catas-y-eventos/

Fontanars dels Alforins ja s’engalana per a brindar per la vida, pel territori, per les seues tradicions, per la seua cultura i per les seues gents… i, per descomptat, amb vi dels Terres dels Alforins.


origen de l’associació
L’Associació Viticultors i Productors Terres dels Alforins naix fa una dècada de la mà d’un grup de cellers dels termes municipals de Moixent, Fontanars dels Alforins i La Font de la Figuera amb l’objectiu de fer valdre la tradició vitivinícola d’aquest territori i la bellesa i singularitat dels seus paisatges. Un paisatge de vins.