Ens ha tocat la Grossa de Nadal! La Mancomunitat de la Vall d’Albaida rebrà 1,2 milions d’euros d’inversió a través del Pla de Sostenibilitat Turística

Turisme Comunitat Valenciana ha comunicat els destins de la Comunitat Valenciana que formaran part del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins, entre els quals es troba la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Aquest programa compta amb el finançament dels fons Next Generation EU i Turisme Ejerce, junt amb la Secretaria d’Estat de Turisme.

La convocatòria extraordinària per a accedir a aquests Plans Territorials de Sostenibilitat Turística en Destí Comunitat Valenciana (PTSTD 2022) va constar d’un procés de concurrència competitiva en la qual les sol·licituds presentades van passar una avaluació tècnica exhaustiva.

El pla turístic de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida busca desenvolupar actuacions de prevenció d’incendis, desenvolupament de sendes i zones recreatives o la millora de la competitivitat d’empreses turístiques en els municipis de la comarca de la Vall d’Albaida.

“Aquesta injecció de diners suposa un gran impuls per al producte turístic de la nostra comarca”, destaca el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar.

Els 1,2 milions d’euros s’invertiran en la Vall d’Albaida durant tres anys (del 2023 al 2025) i es dividiran en quatre eixos:

L’eix 1 de Transició Verda i Sostenible dotat amb 192.757 €;

l’eix 2 de Millora de l’Eficiència Energètica dotat amb 273.000 €;

l’eix 3 de Transició Digital dotat amb 485.000 €;

i l’eix 4 de Competitivitat dotat amb 270.000 €.

Les actuacions aprovades compten amb la prevenció de riscos per incendis, restauració de l’ombria del Benicadell, així com la potenciació del cicloturisme, la millora de sendes, vies verdes i àrees recreatives. També inclou nova senyalèctica turística intel·ligent, comunicació digital, accessibilitat i el desenvolupament d’una Smart Office, entre d’altres.

El conseller de Turisme, Antonio Esquinas, manifesta que “aquesta dotació és el resultat d’un gran esforç i persistència, a més d’un orgull per a una comarca com la nostra, que per fi podrà impulsar tot el potencial turístic rural, natural i cultural de cadascun dels 34 pobles de la Vall d’Albaida.”