Els finalistes del Torneig Mancomunitats EnerHi pronostiquen espectacle

Els títols es resoldran el pròxim dissabte al trinquet de Castelló de Rugat. A les 17.15 hores i en partida retransmesa en directe per À Punt, es completarà la final de professionals, amb l’equip de la Ribera Alta de Vercher, Seve i Lorja enfrontant-se al de la Vall d’Albaida amb Iván, Raúl i Murcianet. A continuació en la final de la categoria Joves, la parella de la Ribera Alta de Favarero i Momparler jugarà contra la de la Costera Canal amb Boronat i Sergi.

Vercher, Iván, Favarero i Boronat han actuat de portaveus dels seus equips en la presentació. Començant per la final de les primeres figures, Vercher ha fet una valoració “molt positiva” de la trajectòria del seu equip. “Ben és cert que vam perdre l’última partida contra els rivals que tindrem en la final i ens vam quedar en la pena de no arribar invictes. Crec que la gent gaudirà de la final i guanyar seria el colofó. També vull destacar que este campionat ha crescut i és important. És un format diferent del que estem acostumats i fa que les partides siguen bones perquè totes són importants. És un encert de la Fundació”, ha assenyalat Vercher.

Per part seua, Iván ha definit el camí del seu equip cap a la final com a una “muntanya russa. Vam començar a Ontinyent i quan guanyàvem, ens van remuntar. I en la segona partida també vam caure i ens ho vam jugar tot en l’última ronda, on vam véncer. L’equip s’ha plantat en la final amb tres companys diferents a causa de les lesions: Canari, Brisca i Raúl, però crec que açò demostra la importància de jugar amb tots al llarg de la temporada. La final serà igualada i bonica per a l’espectador”.

Pel que fa a la final de la categoria Joves, Favarero ha manifestat que “vam començar forts, però a la llarga s’han anat igualant les forces amb els rivals. La ratxa és bona i esperem que continue en la final, però enfront tindrem una parella molt complicada”.

Boronat, en representació del seu equip, ha assenyalat que “Sergi i jo hem fet un gran campionat, a excepció d’un parell de derrotes. Vull oferir una gran partida al públic i donaré el màxim per a aconseguir-ho contra un equip que està jugant molt a pilota”.

Autoritats

A la presentació també han assistit María José Tortosa, presidenta de la Mancomunitat de la Costera-Canal; Assumpta Domínguez, presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor; Julio Garcia, representant de la Mancomunitat de la Ribera Alta; i Vicent Gomar, que com a president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i per

tant amfitrió, s’ha dirigit als presents.

Gomar ha apuntat que “el trofeu està sent un èxit i compleix amb els objectius de promoure la pilota, representant tots els pobles i comarques on s’ha jugat perquè les mancomunitats som entitats que representem als pobles i les comarques. Fer aquest torneig ha donat vida als trinquets i als aficionats també els ha fet tornar a creure, tindre il·lusió i esperança que la pilota té futur. També vull agrair als patrocinadors i dir que el que volem es visibilitzar a la pilota”.

També ha participat en la presentació el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Joan Alepuz, qui ha volgut destacar el fet que “enguany també hem fet una versió per a les promeses perquè necessitem fomentar la pedrera i que els joves tinguen il·lusió. Respecte a l’elit, ha sigut un torneig interessant i dinàmic. S’agraeix el suport de les mancomunitats amb la pilota, la qual a més té altre objectiu: integrar i vertebrar tot el territori de mancomunitats de manera econòmica i social. A més, tindre al nostre costat a EnerHi ens fica contents. Les energies renovables són cada dia

més necessàries. Des de la Fundació busquem alternatives de finançament i tindre el suport d’este tipus d’empreses és un gran impuls. En definitiva, complim objectius com afavorir l’esport i l’economia, la integració de la personalitat valenciana en recolzar

els valors de la pilota, també la llengua i la cohesió social de les persones d’aquestes comarques”.

L’encarregat de tancar els parlaments de les autoritats ha sigut Antoni Llorens, CEO de l’empresa EnerHI. “És un moment on les energies renovables són de certa actualitat i també preocupació. Tot i que hauria de ser consens la seua necessitat pel preu de l’energia i el subministrament de gas, la realitat és que no és un moment fàcil perquè n’hi ha llocs on no es vol que es desenvolupen les energies renovables. Cal començar a tindre plataformes. S’ha de començar a fer les coses d’una manera que els veïns senten eixa inversió de la millor manera possible. Nosaltres volem millorar com a empresa anant de la mà amb els pobles. Si tots estem d’acord en el fet que volem una sobirania energètica a un preu adequat, l’única manera a la Comunitat Valenciana són les renovables: eòlica o fotovoltaica. Amb la Fundació col·laborem perquè ens identifiquem amb allò que és nostre i poques coses són tan valencianes com la pilota”, ha comentat Llorens.

Més informació: https://www.funpival.com/noticies/