El Centre Social de Setla inicia el seu reivindicat projecte de rehabilitació i adequació accessible de les instal·lacions

El reivindicat projecte de rehabilitació i adequació del Centre Social de Setla, pedania de Muro, serà una realitat en el termini aproximat de cinc mesos. L’Ajuntament, al costat dels tècnics de la Diputació d’Alacant i responsables de l’empresa adjudicatària, van firmar l’acta de comprovació del replanteig de l’obra divendres passat i les actuacions van començar a executar-se ahir. El projecte té un pressupost de 99.004,54 € i es durà a terme dins del Pla Planifica d’inversions i finançament d’infraestructures de la Diputació Provincial d’Alacant, i disposa d’una aportació municipal de 25.583,10 €.

Cal recordar que aquest projecte es va posar per primera vegada sobre la taula durant la legislatura de 2015-2019, a petició dels veïns i veïnes de Setla. En el seu moment, ja es va dur a terme una primera actuació, amb la rehabilitació i condicionament de l’edifici annex, i quedava pendent l’actuació que afectarà les instal·lacions centrals. Aquest projecte es va sol·licitar al Pla Planifica de la Diputació d’Alacant. Després de la licitació i adjudicació de les obres a l’empresa Técnica y Proyectos, SA es preveu que l’actuació quede acabada en el termini de 4 a 5 mesos.

El projecte consisteix en la reforma de l’actual centre social situat a la plaça de les Escoles núm. 2, per tal de dotar-lo dels serveis mínims de salubritat, accessibilitat i ús dotacional. L’edifici, construït l’any 1970, es compon d’una terrassa exterior coberta i un únic espai interior multiús, al qual s’accedeix directament a través de la porta d’entrada. Els revestiments, acabats i equipament són de l’època, i es troben en mal estat a causa, entre d’altres, dels moviments que pateix l’edifici, suposadament per l’empenyiment i alçament que li estan produint les arrels d’un pi gran plantat davant de la façana principal de l’edifici.

L’actuació prevista planteja actuar sobre una superfície de 71,36 m² amb una rehabilitació i adequació de tot l’espai que quedarà distribuït en una entrada, hall d’accés, una sala multiús amb cuina, un vestíbul i un bany adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

La reforma afectarà principalment aspectes d’accessibilitat i la seua adequació als estàndards, normativa i necessitats actuals d’electricitat, il·luminació, telecomunicacions, lampisteria i sanejament. Respecte als aspectes d’eficiència energètica, es millorarà l’aïllament de l’envolupant de l’edifici en aquells elements que es modifiquen, se substituirà la il·luminació existent per lluminàries tipus led i es canviarà tota la fusteria.

El projecte preveu també els revestiments interiors de sòls, paraments verticals i sostres, així com la millora de l’equipament existent, amb una xicoteta zona de cuina, servei higiènic i equipament contra incendis. A més, es dotarà de ventilació natural el nou bany mitjançant l’obertura d’una nova finestra en la façana posterior i es millorarà la ventilació natural de la sala principal, transformant les dues finestres existents en dues grans portes corredisses.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina, destaca que “és una obra important en la qual s’adequarà l’actual centre que estava en un estat de deterioració important, fent possible que tinguem unes instal·lacions renovades, molt més modernes, amb les quals també guanyaran en espai”. D’altra banda, ha assenyalat que s’ha d’avançar també en l’adjudicació del bar de la llar dels jubilats annex, i sobre això ha informat que “ens han confirmat des de Diputació que es durà a terme quan s’incorporen els romanents de tresoreria al projecte, que ja és aprovat i redactat des de finals d’any passat, per la qual cosa esperem poder començar les obres al més aviat possible”.

Per part seua, l’alcalde pedani de Setla, Javier Berenguer, s’ha mostrat molt content per l’inici d’unes obres “que estàvem esperant des de fa molt temps i que per fi es faran realitat”, ha destacat. Així mateix, confia “que l’actuació vaja ràpida, perquè el centre social són unes instal·lacions que donen molta vida a Setla i volem poder gaudir-les en les pròximes festes”.

El regidor de pedanies, Sergi Silvestre, ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de les obres i ha recordat que ja en la seua anterior legislatura com a regidor de pedanies entre el 2015-2019, “vam estar treballant en aquest projecte, que va quedar parat en la legislatura posterior, i que ara hem volgut continuar apostant per fer-ho realitat, perquè els ciutadans de Setla puguen gaudir d’un centre social en condicions”