D’on venen els turistes i què visiten a Ontinyent

La nostra ciutat té la mida perfecta per ser visitada en un dia i és per això que resulta tan atractiva per als viatges organitzats. Dels més de 150 grups de gent gran que van gaudir d’alguna de les rutes per descobrir la ciutat en 2023, un total de 71 procedien de Catalunya i 36 d’Andalusia, sent aquestes les dues comunitats que més han passat per l’oficina de Turisme de la ciutat, la Tourist Info. Els han seguit Balears ( 15), Madrid (12), Aragó (9) o Castella i Lleó (4), entre altres punts de la península.

Més enllà dels viatges de l’Imserso, van ser un total de 250 grups els que apareixen a les dades proporcionades per l’oficina turística municipal. D’aquests, destaca que 91 van procedir de la Comunitat Valenciana, fins i tot, molts d’ells, del mateix Ontinyent.

Com a curiositat, entre els visitants en grup estrangers s’hi van incloure alemanys, francesos i portuguesos (que visitaven la ciutat en programes d’intercanvi), així com un grup de 35 persones procedents de diversos punts d’Europa i Àsia, que van descobrir els refugis de la Guerra Civil durant el mes de desembre passat.

Precisament aquest recurs s’ha convertit en un dels atractius a la ciutat. Almenys 25 grups van visitar els refugis de la Guerra Civil que hi ha oberts al públic a Ontinyent, el del Regall i el de Tortosa i Delgado. Aquests 25 grups es van traduir en 1.133 persones. Pel que fa al campanar, la Colla de Campaners va registrar a la Tourist Info un total de 3.490 visitants durant tot el 2023, sent un dels monuments que més crida l’atenció. Sense registres específics, no es comptabilitzen les visites (més enllà de la temporada de bany a l’estiu) per conèixer el Pou Clar o el mirador de Sant Esteve.