Controlat l’incendi que ha afectat la factoria de Dulcesol a Gandia

L’incendi originat aquest matí en les naus de la factoria de Vicky Foods Dulcesol en el polígon de Benieto de Gandia ja ha sigut controlat, segons assenyalen els bombers desplaçats al lloc. Les flames s’han originat al voltant de les 11 del matí i s’han estés ràpidament per diverses instal·lacions, la qual cosa ha ocasionat l’alarma entre els operaris, tant d’aquesta factoria com de les situades als voltants.

Segons El Levante EMV, el fum que eixia de la fàbrica ha alertat a nombrosos ciutadans de Gandia, atés que s’aprecia perfectament des de la ciutat, així com a altres municipis pròxims, com Almoines i Bellreguard. Segons assenyalen diverses fonts, la qual cosa s’ha cremat són plàstics i farines usades en la producció de pa i brioixeria.
Com a mesura de prevenció s’ha hagut de desallotjar a 660 treballadors que en eixe moment es trobaven en les naus i que esperaven expectants a les portes. Molts d’ells han expressat la seua alegria en comprovar que a poc a poc disminuïa el fum i arribaven les notícies que s’havia pogut controlar. El desallotjament ha sigut ordenat i s’ha efectuat ràpidament, i al voltant del migdia s’han donat instruccions que tornaren a les seues cases fins a un altre avís i comprovar que no hi ha risc per a reprendre l’activitat.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses unitats del Consorci Provincial de Bombers de Gandia i d’Oliva que estan actuant des del primer minut per a sufocar les flames, l’origen de les quals podria estar en l’espurna que s’ha després durant uns treballs de soldadura. En acabat s’ha incorporat una dotació del parc d’Alzira per a reforçar i coordinar les labors d’extinció.