AITEX reuneix 900 estudiants d’Alcoi, Cocentaina i Muro en les seues Olimpíades per a donar a conéixer el sector tèxtil

Hui s’han tornat a celebrar les Olimpíades AITEX 2023, una jornada lúdic-esportiva dirigida a alumnes de 4a de l’ESO que ja s’ha convertit en una de les principals accions d’AITEX enfocades a donar a conéixer el sector tèxtil entre els alumnes.


Mitjançant un circuit d’orientació en el qual els estudiants han hagut de buscar pistes per tot el poliesportiu, han pogut conéixer que el tèxtil és totalment transversal en diferents sectors d’aplicació, especialment en l’esportiu, en el qual el tèxtil es pot trobar en les porteries, equipatges esportius, pilotes i pilotes diverses, material de suport, calçat i fins i tot en la gespa. AITEX certifica la gespa i camps esportius, ja que està acreditat per la FIFA, FIBA, FEP i World Rugbi.


Més de 900 alumnes, 100 més que en l’edició de 2022, de 15 centres educatius s’han donat cita en el poliesportiu Municipal Francisco Laporta d’Alcoi per a gaudir d’un dia d’activitats esportives i de jocs, però també de convivència i d’aprenentatge, per a fomentar la relació i la comunicació entre alumnes de diferents centres.

Els centres educatius que han assistit són: Salesians Joan XXIII, José Arnauda, La Salle, IES Andreu Sempere, Salesià Sant Vicent Ferrer, Santa Ana, Sant Vicent de Paúl, IES Cotes Baixes, La Presentació, IES Pare Vitòria, Sant Roque i Les Esclaves d’Alcoi; IES Pare Arques i Sant Francesc d’Assís de Cocentaina i de Muro d’Alcoi l’IES Serra Mariola.


Els estudiants han acomplit activitats com a futbol 8, bàsquet, bàdminton, zumba, beisbol, rocòdrom, tenis, videoconsoles, làser tag, pàdel, handbol, mad race, ping pong, futbolí humà i voleibol. En aquesta ocasió, han pogut gaudir com a novetat d’un circuit de bicicletes elèctriques, d’acrobàcies aèries i d’un bou mecànic.

A la clausura han acudit Alberto Belda, regidor de l’Ajuntament d’Alcoi i Vicente Blanes, director general d’AITEX. Vicente Blanes ha volgut recalcar la importància d’aquestes activitats perquè els joves i futurs professionals coneguen un sector amb tant de futur i grans eixides professionals. “El sector tèxtil demanda de professionals especialitzats, ja que té una gran importància i creixement a les nostres comarques. I que millor que tots vosaltres, que sou el futur, per a començar a conéixer-lo”.


La jornada ha finalitzat amb el sorteig de vals de regal en material esportiu per als alumnes. S’han sortejat tres vals per cadascun dels col·legis que han participat en les Olimpíades AITEX 2023.

FOMENT DEL SECTOR TÈXTIL ENTRE XIQUETS I XIQUETES
Entre els pilars estratègics essencials per a AITEX es destaca la vitalització del territori i de la societat en conjunt. El centre tecnològic aposta per potenciar la visibilitat del sector entre xiquets i xiquetes, amb el propòsit de transmetre la rellevància dels actuals valors en una indústria cada vegada més orientada cap a la sostenibilitat.
Les Olimpíades AITEX tenen com a finalitat despertar l’interés dels joves en un sector tèxtil que posseeix un caràcter pluridisciplinari i projecta un futur prometedor, amb àmplies perspectives per a la joventut. A més, en aquest esdeveniment es busca difondre que el sector tèxtil posseeix una naturalesa completament intersectorial, amb aplicacions en diversos àmbits, en aquest cas, enfocat a l’esport.